понедељак, 10. април 2017.

AEROFLOT


Aeroflot - Russian Airlines, poznatiji kao Aeroflot je avio kompanija Ruske Federacije, koja obavlja prevoz putnika i pruža usluge za domaći i međunarodni vazdušni saobraćaj, uglavnom iz svog čvorišta na međunarodnom aerodromu Šeremetjevo .
Aeroflot je jedna od najstarijih avio-kompanija u svetu, čija istorija počinje davne 1923. Tokom sovjetske ere Aeroflot je bio Sovjetska nacionalna aviokompanija i najveća avio-kompanija u svetu. Nakon raspada SSSR-a , dolazi do transformacije Aeroflota od državnog preduzeća u polu-privatizovano preduzeće koje se rangira kao 19. najprofitabilnija aviokompanija na svetu u 2007. Aeroflot se i dalje smatra de fakto nacionalnom avio kompanijom Rusije, pošto se 51% vlasništva kompanije nalazi u vlasništvu ruske vlade . Od septembra 2013 je Aeroflota Grupa imala 30.328 zaposlenih. Sedište Aeroflot se nalazi u Arbat distriktu, centralnog administrativnog okruga Moskve.

Aeroflot takođe obavlja i druge funkcije, uključujući avio-ambulanta, aero zaprašivanja, podizanje velikih tereta za Rusku svemirsku agenciju, podrška za građevinske projekte, transport vojnih trupa i materijala (kao dodatak Ruskom vazduhoplovstvu) i druge. To rade stotine helikoptera i teretnih aviona pored predstavnika civilnih aviokompanija. Takođe, rade prevoz i predsednik Rusije (predsedničkim avionom) i druge vrste transporta VIP ličnosti i funkcionera.
Kompanija Aeroflot raspolaže flotom od 190 aviona iz porodice Boing, Erbas i Suhoj. To su avioni novije generacije koji su zamenili stare avione iz sovjetske ere. Kompanija je naručila i 131 avion kojima će pojačati i osavremeniti svoju postojeću flotu:
Avioni u upotrebi Naručeno
Airbus A320-200 69 11
Airbus A321-200 33 8
Airbus A330-200 5
Airbus A330-300 17
Airbus A350-900 14
Boeing 737–800 21 25
Boeing 777-300ER 15 1
Boeing 787-9 22
Irkut MC-21 50
Sukhoi Superjet 100-95 30
Total 190 131
Kompanija Aeroflot ima potpisane codeshare ugovore sa:
Adria Airways airBaltic China Southern Airlines Icelandair LOT Polish Airlines Saudia
Air Europa Alitalia Cubana de Aviación Iran Air MIAT Mongolian Airlines TAROM
Air France Bangkok Airways Czech Airlines Kenya Airways Middle East Airlines
Air Malta Bulgaria Air Finnair KLM Royal Air Maroc
Air Serbia China Eastern Airlines Garuda Indonesia Korean Air S7 Airlines
Сродна слика Kompanija Aeroflot putnicima nudi različite usluge na svojim letovima. Svaki putnik ima mogućnost da izabere uslugu koja odgovara njegovim potrebama uz odgovarajuću cenu.
Econimy class New Comfort Class Business Class
Jedan od najnovijih flote u Evropi, udobna sedišta, ukusna jela, multimedijalni sistem za zabavu na dugim linijama, kao i prijateljske stjuardese i visok standard usluga - sve to čeka vas u ekonomskoj klasi. Udobna sedišta, fine jela, multimedijalni sistem za zabavu - udoban let je napravljen od mnogih detalja, obezbeđeni za sve putnike u New Comfort Class. Aeroflot Biznis klasa znači vodeći računa o svakom detalju putnika službe, ne zaboravljajući one male stvari koje čine najsjajnije utiske putovanja.
kratki i srednj letovi dugi letovi
Prtljag - 1 komad čekiranog prtljaga do 23 kg svaka osoba i 1 komad do 10 kg za ručni prtljag. Prtljag - 1 komad čekiranog prtljaga do 23 kg svaka osoba i 1 komad do 10 kg za ručni prtljag. Prtljag - Dodatni besplatni prtljag: 2 komada čekiranog prtljaga do 23 kg svaka osoba i 1 komad do 10 kg za ručni prtljag. Lista privilegija • Prioritetni check-u područjima • Prioritet prtljaga • servis Prioritet na blagajnama • servis Prioritet na šalterima za putnike transfer • ubrzanu bezbednost i pasoš kontrolu •Prioritetno ukrcavanje • Prioritet prtljag rukovanje • Prioritet Call Centar servis
Prostor + sedišta - su sedišta sa dodatnim za noge, dostupni za kupovinu na check-in. Rezervacija i plaćanje za ova mesta podležu raspoloživosti prostora + mesta u avionu, broju i rasporedu kojih zavise od vrste i konfiguracije aviona. Prostor + sedišta - su sedišta sa dodatnim za noge, dostupni za kupovinu na check-in. Rezervacija i plaćanje za ova mesta podležu raspoloživosti prostora + mesta u avionu, broju i rasporedu kojih zavise od vrste i konfiguracije aviona. Prostor i sedišta - Udaljenost između mesta je 96,52 sm Širina Komfort klase sedišta je 49 cm. Sedišta su opremljeni USB portova i utičnica da bude moguće da napunite mobilnih uređaja i računara.
Pokloni za decu. Nakon poletanja, stjuardese će obezbediti detetu zabavni poklon koji sadrže uzbudljive igre i bojanke. Pokloni su za decu uzrasta od 3 do 11 godina Pokloni za decu. Nakon poletanja, stjuardese će obezbediti detetu zabavni poklon koji sadrže uzbudljive igre i bojanke. Pokloni su za decu uzrasta od 3 do 11 godina Zabava - svaki putnik ima na raspolaganju multimedijalni sistem za zabavu koji vam omogućava da gledate filmove, čitate elektronske knjige, slušate muziku ili gledajte mapu leta u realnom vremenu ili slike sa spoljnjih video kamera. Londž - biznis klasa saloni u više od 1.000 aerodroma širom kombinovanog trase mreže Aeroflot i Sky Team saveza. Uživaćete udobne salona sa najnovijim novinskim naslovima, grickalicama, piću, i pristup internetu.
Časopis Aerofolot - U džepu sedišta ispred vas, vi ćete pronaći svoj lični primerak časopisa Aeroflot. Časopis Aerofolot - U džepu sedišta ispred vas, vi ćete pronaći svoj lični primerak časopisa Aeroflot. Časopis Aerofolot - U džepu sedišta ispred vas, vi ćete pronaći svoj lični primerak časopisa Aeroflot.
Obrok u avionu - ukusan meni zauzima značajno mesto. Pored hrane za bebe Aeroflot nudi 14 vrsta specijalnog hrane, uključujući i vegetarijanske i dijetalnih menija Zabava - svaki putnik ima na raspolaganju multimedijalni sistem za zabavu koji vam omogućava da gledate filmove, čitate elektronske knjige, slušate muziku ili gledajte mapu leta u realnom vremenu ili slike sa spoljnjih video kamera. Obrok u avionu - tople obroke iz menija Business Class koja predstavlja primer autentične gurmanske kuhinje, za putnike spremaju najbolji kuvari iz ruskih i stranih restorana, kao i stručnjaci iz gastronomije. Prtljag - Dodatni besplatni prtljag važi za putnike Business Class - • Čekirani prtljag (158 cm ukupne dimenzije) - 2 kom do 32 kg svaki • Ručni prtljag (115 cm ukupne dimenzije) - 1 komad do 15 kg
Časopis Aerofolot - U džepu sedišta ispred vas, vi ćete pronaći svoj lični primerak časopisa Aeroflot. Obrok u avionu - tople obroke iz menija Business Class koja predstavlja primer autentične gurmanske kuhinje, za putnike spremaju najbolji kuvari iz ruskih i stranih restorana, kao i stručnjaci iz gastronomije.
Obrok u avionu - ukusan meni zauzima značajno mesto. Pored hrane za bebe Aeroflot nudi 14 vrsta specijalnog hrane, uključujući i vegetarijanske i dijetalnih menija
Сродна слика Tokom letenja kompanija Aeroflot putnicima daje mogućnost da kupuju proizvode u okviru njihovog Sky Shopa. U ponudi su ekskluzivne kolekcije pristupačnih mirisa, pribora, satova, nakita i visoko tehnoloških proizvoda na Aeroflotovim letovima.