петак, 24. март 2017.

ATLASGLOBAL

AtlasGlobal (IATA: KK, ICAO: KKK) je poslovao pod nazivom Atlasjet do 31. marta 2015, od tada posluje pod novim imenom AtlasGlobal. To je turski avioprevoznik sa sedištem u Istanbulu, koji posluje na rasporedu domaćih i međunarodnih putničkih linija, kao i čarter letove, uglavnom od svoje baze na aerodromu Ataturk.

Резултат слика за atlasglobal airlines
Avio-kompanija je osnovana 14. marta 2001. godine i počela sa radom 1. juna 2001. Ranije poznat kao Atlasjet International Airlines, je osnovana kao podružnica Oger Holdings. Nakon razlaza sa kompanijom Ryan International Airlines, kompanija je odlučila da posluje samostalno i pri tome promeni ime. Airlines Atlasjet je najavio da se preimenuje u AtlasGlobal od 1. aprila 2015. godine
Kompanija Atlasglobal raspolaže flotom od 23 aviona iz porodice Airbus i to 1 avion tip A319-100, 6 aviona tip A320-200, 2 aviona A321-100, 14 aviona tip A321-200.
Сродна слика
PRTLJAG Hand BaggageRučni prtlljag
Ručni prtljag treba da bude veličine koja omogućava da se odloži ispod sedišta ili u ostavu za prtljag iznad sedišta. Ručni prtljag može da ima maksimalnu veličinu 25 x 45 x 56 cm i težina ne bi trebalo da prelazi 8 kg. Ručni prtljag koji se ne uklapa u ovu dimenziju će se tretirati kao čekirani prtljag i biće odložen u prtljažni prostor aviona ispod kabine. Etiketa sa imenom i adresam treba da bude stavljen unutar i izvan prtljaga.
Proizvodi koje kupujete bescarinskoj prodavnici ili tokom leta će biti odložene u specijalnu kesu zajedno sa računom i kesa će biti zapečaćena. Ova kesa će biti dozvoljena da se unese u avion tek nakon što je kesu sa fakturom proverena na kontrolnom bezbednostnom punktu.
Ako ste do vašeg odredišta u tranzitu i prolazite kroz drugi aerodrom, ne bi trebalo da otvorate posebnu bescarinski kesu datu u prodavnici ili u avionu do konačnog odredišta aerodroma. U suprotnom, sadržaj kese može biti oduzet u tranzitnom aerodromu.
U tranzitu u zemljama Evropske unije i Amerike, nije dozvoljeno da nosite proizvode koji prelaze 100 ml, koje ste prethodno kupili u duty-free prodavnicama u ručnom prtljagu iako su u originalnoj ambalaži.
Excess Baggage FeesČekirani prtljag
Prtljag koji je dostavljen Atlasglobalu za prevoz kao prtljag koji se čekira, avio agent će staviti oznaku tag na svaku stavku prtljaga koja ukazuje na ime putnika, broj leta i grad koji se poklapa sa kartom. Besplatan prtljag može varirati u zavisnosti od leta putu.
Dodatni troškovi će se odnositi na bilo koju stavku koja prevazilazi prava za besplatan prtljag, međutim prtljag preko 32 kg (70 lbs) neće biti prihvaćen bez naknade. Detalje o prtljagu svakako proverite na zvaničnom sajtu aviokompanije.