петак, 21. октобар 2016.

UNITED AIRLINES


Јунајтед ерлајнс (енг. United Airlines) je jedna od najvećih američkih avio-kompanija. Avio-kompanija je u sastavu UAL Korporacije sa sedištem u Čikagu, Ilinois, SAD. Najveći čvorište avio-kompanije se nalazi na Aerodrom Čikago O'Hara, sa kojeg svakodnevno poleće 550 Junajtedovih letova. Ostala velika čvorišta su Aerodromi  Denver, Vašington, Hjuston, Nevark, Guam, Tokijo, San Francisko i Los Anđeles. Najveće tehničko čvorište se nalazi na Aerodromu San Francisko.
Junajted erlajns obavlja brojne letove u domaćem i međunarodnom saobraćaju Pored Star alijans i Junajted ekspres partnerstava, ova kompanija ima kod šer ugovore ili marketing sa kompanijama.

  • Aer Lingus                  Aeromar                 Air Dolomiti                   Azul Brazilian Airlines
  • Cape Air                      Edelweiss Air        Eurowings                       Great Lakes Airlines
  • Hawaiian Airlines       Island Air               Silver Airways

  • Junajted erlajnz obavlja svoje letove sa 721 avionom. Nnajveći deo flote čine avioni Boing, sa izuzetkom Eirbas A319 , Airbas A320 i budući Airbas A350.



    KABINA

    Junajted Global Prva

    Junajted Global Prva je međunarodna prva klasa proizvoda, a nudi na svim Boing 747-400s, kao i sva tri klase konfigurisan Boeing 767-300ERs i Boeing 777-200ERs. Standardni Globalna Prva apartman je 6.5 ft (2.0 m) dužine i oslanja se u potpunosti na ravan krevet. Sva sedišta su opremljena ličnim LCD televizorom sa audio-video-on-Demand (AVOD), podesiv naslon za glavu, iPod adapter, SAD-stilu 120 volti utičnicu, velike fioke stola, i sa drugim sadržajima. Junajted je pokrenuo novi red servisa koji je dostupan na svim dugim međunarodnim letovima od 2. juna 2016. godine, Junajted je najavio Polaris novu biznis klasu kabina koje će biti predstvaljene sa uvođenjem Boeing 777-300ER u decembru 2016. Ovo će označiti kraj tri klase usluga avio-kompanije. Polaris Global Prva će se koristiti kao privremeni brend za postojeće 3 klase aviona dok se ponovo ne konfigurišu ili ne penzionišu.


    Biznis Prva

    BusinessFirst se nudi na svim širokotrupni avionima (sa izuzetkom domaće konfigurisani 777-200s), kao i sve međunarodno konfigurisane Boing 757-200s. BusinessFirst putnici koriste check in na odvojenim šalterima i mogu da koriste prioritetne bezbednosne mere gde je to moguće. U letu usluga obuhvata pre odlaska pića, stone ubruse i više jela po uzoru Uniteda Kongresu kuvara na međunarodnim letovima. Putnici imaju prednost za ukrcavanje i prtljaga i pristup Junajted klubu i drugim kompaniskim salonima. Na dužim domaćim linijama (kao što su 9- do 10-časovni dugim letovima sa Istočne obale do Havaja) koriste BusinessFirst opremljen avion, međutim ovi letovi se prodaju kao Junajted Prva ali ne dozvoljavaju besplatnu premijer nadogradnju. Sva BusinessFirst sedišta spuštaju 180 stepeni u puni, ravan krevet. Na svim 747 aviona i nasleđenim Junajted avionima (registracija završava u -UA), sedišta Alternativna okrenuta napred i nazad. Na nasleđenim Continental avionima, i na svim 787 aviona, sva sedišta postavljena napred.


    Junajted Prva i Junajted Biznis

    Junajted Prva klasa se nudi na svim konfigurisanim avionima za domaće linije. Kada se koriste takvi avioni na međunarodnim linijama kao što su linije  u Kanadi, Centralnoj Americi i većini Karibskih destinacija, premija kabina je označena kao United Business. Kabina ima sedište sličano originalnom međunarodnom BusinessFirst sedištu, ali bez ličnih svetla za čitanje, jedinice za zabavu, ili leg rests. Sedišta imaju 38 inča (96,5 cm) teren (37 "na novijim A319s i 737s i 39" na novije A320s zbog novih Slimline mesta, a 53 "na domaćim konfigurisanim 777s), i putnici dobiju prioritetno ukrcavanje i prtljag, pre odlaska piće, besplatnih obroka i posebne check-u klupe.
    U 2015. godini, Junajted je objavio svoj novi dizajn sedišta prve klase. Novi kožna sedišta imaju naslone za glavu cradling, granit koktel stočić i stojeći stočić. Ova mesta će debitovati na Airbus A319 i Airbus A320, a na kraju će biti instaliran na svim domaćim avionima.


    Ekonomi PLUS

    Junajted Ekonomi plus je dostupan na svim avionima u domaćem i međunarodnoj floti, kao i Junajted Ekpress avionima opremljenim sa kabinama prve klase(CRJ700s, Embraer E-Jets i neke Bombardier K400s). Economi Plus mesta se nalaze u prvih nekoliko redova, uključujući i pregrada, i prekokrilne izlazne redove  imaju 2 inča više prostora za spuštanje naslona i najmanje 5 centimetara dodatnog mesta za sedište (6 inča na nekom avionu) u ukupnom iznosu od 4-7 centimetara (zavisni od aviona. Ekonomi Plus je dostupan besplatno za sve članove MileagePlus Elite. 1K, Platinum i članovi Gold mogu da izabeu Economi Plus sedište prilikom rezervacije. Silver članovi mogu izabrati i ekonomi Plus mesto na check-in. Takođe se mogu kupiti u zavisnosti dostupnosti drugih putnika.



    Ekonomska

    Junajted Ekonomi - sedišta su dostupna na svim avionima, i obično imaju prostor od 31 inča (30 inča na avionima obnovljenim sa Slimline sedištima, i 32 inča na Boeing 787s) i spuštanje naslona od 2-5 inča (zavisno od aviona). Sva ekonomi sedišta imaju podesiv naslon za glavu i neki vid zabave, u rasponu od AVOD , INFLIGHT Wi-fi, lični uređaj za zabavu, ili iznad glave zajednički uređaj za zabavu. Ekonomi mesta na Boeingu 767-300, Boeing 767-400, Boeing 777 i Boeing 787s imaju lični televiziski  7 inča (18 cm) ekran osetljiv na dodir na poleđini svakog sedišta.Na Airbus A319, A320, određeni Boeing 737, Boeing 747, a na domaćim letovima  Boing 777 aviona imaju uređaje za ličnu zabavu, i WiFi. Na Boing 747-400s, zabava je takođe obezbeđena od strane glavnog ekrana iznad polica iznad sedišta. Hrana i grickalice su dostupni za kupovinu na domaćim letovima, Karibskim, i nekim letovima Latinske Amerike. Ovo uključuje užinu, sveže obroke i snack kutije, u zavisnosti od vremena leta i udaljenosti. Obroci su besplatni na svim drugim međunarodnim letovima. Samo pića su besplatna u ekonomskoj klasi na letovima u Severnoj Americi. Alkoholna pića su dostupni za kupovinu na letovima u Severnoj Americi, ali su besplatni na dugim međunarodnim letovima.Na letovima gde se služe jela, koktel užina sa napitkom se služi ubrzo posle poletanja, zatim glavno jelo, onda desert. Više međunarodnih letova karakteriše pre dolaska obrok, koji se obično sastoji od laganog  doručka ili užine. Junajted je najavio da će ponuditi besplatnu užinu na domaćim, Karibskim i na letovima u Latinskoj Americi, od februara 2016. godine.

    PRTLJAG


    Kabinski prtljag

    Svaki putnik ima mogućnost da besplatno sa sobom u kabinu unese jednu kabinsku torbu I jedan lični predmet. Kako bi ukrcavanje se obavilo lakše za svakog putnika, potrebno je da proverite da li vaš lični prtljag odgovara dimenzijama opisanim u daljem tekstu, da se mogu staviti u pregradu iznad vas ili ispod sedišta ispred vas.

    Maksimalna dimenzija kabinske torbe je 9 inča x 14 inča x 22 inča (22 cm x 35 cm x 56 cm), uključujući ručke I točkiće.

    Maksimalna dimenzija ličnog prtljaga, kao što je ranac, torba za laptop ili slične torbe su 9 inča x 10 inča x 17 inča (22 cm x 25 cm x 43 cm).


    Takođe je svakom putniku dozvoljeno da u kabinu sa sabom ponesu pored jedne kabinske torbe I ličnog predmeta:
    • jaknu ili kišobran
    • material za čitanje
    • hrana ili roba kupljena na aerodromu
    • pomagala (sklopiva kolica, par štaka, koncentrator kiseonika....)
    • torba sa pelenama