петак, 28. октобар 2016.

LUFTHANSA

Lufthanza (nem. Deutsche Lufthansa AG) je nacionalna avio-kompanija Nemačke. Sedište joj je u Kelnu, ali najznačajnija vazdušna luka je na aerodromu Frankfurt. Trenutno je najveća avio-kompanija u Evropi po broju prevezenih putnika i druga po veličini flote (posle Er Frans-KLM). Grupa Lufthanza ima više od 400 aviona i skoro 100.000 radnika u svetu. U 2007. su prevezli 81,3 miliona putnika. Ime kompanije je izvedeno od nemačkih reči Luft (vazduh) i Hansa (srednjovekovno moćno trgovačko udruženje).
Lufthanza je jedan od osnivača (zajedno sa Junajted erlajnsom, Tai ervejzom, Er Kanadom i SAS-om) Star Alijanse, drugog po veličini udruženja svetskih avio-kompanija koju danas sačinjava 20 članica.
Čuveni logo firme, zaokruženi ždral u letu, je dizajniran 1918. i preuzet je od Aero Lojda 1926.
Grupu Lufthanza čine:

Ostrijan erlajns                            Eurovings
Lufthanza Kargo                          Lufthanza Ridženal
Lufthanza sitilajn                         Er Dolomiti
Svis internešnal erlajns                LSG Skaj Šefs
Lufthansa Flajt Trejning              Lufthanza Sistems
Lufthanza Teknik                         Lufthansa Komercijal Holding   
Džermanvings                              Itlijanvings
Delvag

Lufthanza letina sledećim destinacijama:











PUTNIČKE KLASE


Lufthanza nudi različite tipove putnih klasa koje možete odabrati pri vašem putovanju, te vam na taj način daje mogućnost da za sebe izaberete opciju koja najviše odgovara vašim potrebama. U ponudi su:
Ekonomska klasa - na kratkim i srednjim putovanjima obezbeđuje dovoljno prostora za udobno putovanje. Tanki nasloni za sedišta obezbeđuju više šrostora za noge i veću udobnost.
Na dužim putovanjima šira sedišta sa jastucima od 40cm i podesivim naslonom za glavu na svim sedištima odezbeđuje udobnost.
Premium Ekonomska klasa - bilo da putujete poslovno ili radi užitka, premium ekonomska klasa nudi udubnost između biznis i ekonomske klase. Uživate u pogodnosti ove klase, više ličnog prostora, više besplatnog prtljaga, više usluga na dugim linijama. Premium ekonomska klasa nudi dovoljno udobnosti da stignete odmorni i opušteni na vašu destinaciju.
Biznis klasa - gde god da putujete, uživajte opuštenije u putovanju biznis klasom i pogodnostima koje ona pruža: pristum Lounge, prioritetno ukrcavanje na aerodromu, povećana količina besplatnog prtljaga i ekskluzivni obroci koji čekaju svakog putnika ove klase.
Prva klasa -  putovanje ovom klasom znači da očekujete uvek nešto izuzetno.Ova klasa vam daje poseban tretman pri svakom putovanju za svakog putnika u ovoj klasi.

PRTLJAG


Besplatan prtljag
Količina dozvoljenog besplatnog prtljaga određuje izabrana putnička klasa koju ste rezervisali i status putnika prem sledećem prikazu:

Za sve interkontinentalne letove važe sledeća pravila za besplatan prtljag.











Za sve letove u Evropi važe sledeća pravila za besplatan prtljag.











Ručni prtljag

Dimenzije i količina ručnog prtljaga zavise od putničke klase koju ste izabrali:
Dimenzije ručnog prtljaga su : 55 x 40 x 23cm

Sve ostale važne informacije možete naći na zvaničnom sajtu ove avio kompanije:  http://www.lufthansa.com/us/en/Homepage